Mielőtt belevágsz, szeretnénk ha többet tudnál.

Ezen az oldalon összegyűjtöttünk neked pár kérdést és választ azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, hogyan tervezz és milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre.

Book shelf

Kezdjük is!


Legyél résen!
Mire figyelj

1

Jó webfejlesztők választása

Nagyon sok múlik azon, hogy megfelelő brigádot válassz weboldalad elkészítéséhez.

Nem megfelelő csapattal s szakértelemmel nem lesz nyereséges, jól működő és megfelelően karbantartott oldalad. Szeretnénk ebben pár tippet adni, mit érdemes megnézni és leellenőrizni, ha választás elé kerülsz.
Magnifying glass

2

'Ismerősöm haverja megcsinálja'

Ez az, amitől óva intünk mindenkit.

Értjük, hogy "ingyéé" meg nagyon profi, de ebből sosem szokott jó kisülni. Jó esetben kapsz egy olyan weblapot ami úgy-ahogy kinéz, viszont a Google keresési hálózata leghátulra fogja sorolni, amit onnan még egy profi csapatnak is jó időbe telik visszatornázni az élmezőnybe.
Friendship
3

Referenciák

Általában mindenki ebből tájékozódik, viszont ez nem ad teljes körképet a fejlesztők szakértelméről.

Manapság egy kezdő webfejlesztő is össze tud dobni egy nagyon igényes weboldalt, különböző ingyenes keretrendszerek segítségével. Ezeknek az a hátránya, hogy rengeteg optimalizálatlan kód jön létre, feleslegesen sok fejléc fájlt kell letöltenie a böngészőnek, ami miatt lassú lehet az oldal betöltési ideje.
Presentation

4

Mondjon véleményt a Google!

Kevesen ismerik, de a Google képes arra, hogy véleményt mondjon egy oldalról.

A keresőóriás PageSpeed Insights oldalán megadhatjuk a weboldal címét, s pár másodpercen belül megkapjuk az értékelést. A jó oldalak 80 pont felett mozognak. A pontszámokat több minden befolyásolja, így átfogó képet tud adni a fejlesztő csapat teljesítményéről/szakértelméről. Ezek után nincs más dolgunk, mint hogy bemásoljuk a fejlsztő gárda referenciáit, esetleg webolalát, s nyomban kiderül kikkel állunk szemben.
Google
Tervezz okosan!
Tervezés

1

Mi a célod vele?

Ezt a kérdést nagyon fontos tisztázni, mert ez lesz a projekted mozgatórugója.

Általában valamilyen szolgáltatás, termék értékesítéséhez vagy márkanév épíéséhez szeretnénk honlapot készíttetni. Ezek közül valószínűleg te is tudsz választani, így már el is jutottunk egy mérföldkőhöz, ami az ...
Why?
2

Elképzelés

Fontos, hogy legyen valamilyen elképzelésed, körképed, mit is szeretnél. Ebben mi is fogunk segíteni, de a te honlapodról van szó.

Ha ebből kevés van, vagy egyáltalán nincs, ajánljuk hogy látogass el olyan oldalakra, amelyekben te is látnál fantáziát, esetleg olyan funkciója van, amire neked is szükséged lenne. Ezeket jegyezd fel, mert nekünk rettentő nagy segítség.
File

3

Nem baj, ha soknak tűnik!

Ez ne riasszon vissza!

Az a legjobb dolog, ha van miből válogatni, s majd a későbbiekben ez nagyon jól fog jönni.
Notepad
4

Büdzsé

Legfontosabb dolog, hogy tudd, menyit szánsz a weboldalad elkészítésére.

Ha tudjuk ezt az összeget, akkor el lehet kezdeni összeállítani azokat a funkciókat, amelyek beleférnek a listádból. Ilyenkor érdemes a legfontosabb funkciókat előrevenni, s a többit talonba tenni.
Wallet

Ami mindenképpen ajánlott egy oldalra!

1

Hírlevél

Ha folyamatosan fel szeretnéd hívni vevőid figyelmét

Közvelen azokat az embereket éred el vele, akik vásároltak már nálad, vagy rettentő érdekesnek találják az oldalad tartalmát, így feliratkoztak. Érdemes a vevői körre koncentrálni, és különböző akciókat vagy új termékeket/szolgáltatásokat hirdetni vele.
Newsletter
2

'Rólunk' oldal

Kik vagyunk, mit csinálunk, mik a céljaink.

Erre a három kérdésre mindenképpen választ kell adnod, hogy ügyfeleid bizalmát növelni tudd. Mindegyik kérdésre egy-két mondatban válaszolj, mert a látogatók többsége nem szeret sokat olvasni. Ezért legyen lényegretörő, és tömör.
Team

3

Közösségi gombok

Facebook, Google+, Twitter ... stb.

Ha még nem rendelkezel legalább egy Facebook és Google+ oldallal, azt sürgősen orvosold.

Miért?

Mert ezzel meg tudod tartani a látogatóidat. Gondolj csak bele... egy látogató a közösségi oldaladon érdekesnek tartja a cikkeidet, így feliratkozik. Ezzel már szereztél egy ügyfelet, aki csak a megfelelő akcióra vagy termékre/szolgáltatásra vár. Ha ez teljesül, vissza fog látogatni webolaladra és nagy valószínűséggel vásárolni fog.
Network
4

Térkép

Hogy könnyedén odataláljanak hozzád.

Ha boltod, vagy olyan szolgáltatásod van, ami helyhez kötött, erre feltétlen szükséged van. Egy Google térképpel kiegészítve az oldalad, jelentősen lerövidíti a vevőknek azt a feladatot, hogy megkeressék székhelyed.
Map


wlp csapat